Gujarat na Taluka: Here we have given information about the “Gujarat na Taluka”. There are a total of 33 districts in Gujarat, with a total of 250 Talukas. Here are the names of all the Talukas of Gujarat.
Gujarat na Taluka
There are a total of 33 districts in Gujarat with a total of 250 talukas. Here we have shared with you the information of their names along with the number of talukas in each district. The information given here will be very useful to us.
There are 10 talukas in Ahmedabad but Ahmedabad is also divided into two divisions. A total of 10 talukas of Ahmedabad are considered for competitive examination.
1).
Ahmedabad east
2).
Ahmedabad west
3).
Detroj
દેત્રોજ
4).
Rampura
રામપુરા
5).
Dhandhuka
ધંધુકા
6).
Dholera
ધોલેરા
7).
Bavla
બાવળા
8).
Daskroi
દસક્રોઈ
9).
Mandal
માંડલ
10).
Sanad
સાણંદ
11).
Dholka
ધોળકા
12).
Viramgam
વિરમગામ
Taluka in Gandhinagar District(ગાંધીનગર ના તાલુકા)
1).
Gandhinagar
ગાંધીનગર
2).
Kalol
કલોલ
3).
Dahegam
દહેગામ
4).
Mansa
માણસા
Taluka in Vadodara District(વડોદરા ના તાલુકા)
1).
Vadodara
વડોદરા
2).
Dabhoi
ડભોઇ
3).
Desar
દેસર
4).
Savli
સાવલી
5).
Sinor
શિનોર
6).
Vaghodia
વાઘોડિયા
7).
Karjan
કરજણ
8).
Padra
પાદરા
Taluka in Anad District(આણંદ ના તાલુકા)
1).
Anad
આણંદ
2).
Anklav
આંકલાવ
3).
Sojitra
સોજીત્રા
4).
Borsad
બોરસદ
5).
Khambhat
ખંભાત
60.
Petlad
પેટલાદ
7).
Tarapur
તારાપુર
8).
Umreth
ઉમરેઠ
Taluka in Bharuch District(ભરુચ ના તાલુકા)
1).
Bharuch
ભરુચ
2).
Amod
આમોદ
3).
Jambusar
જંબુસર
4).
Jhagadia
ઝઘડિયા
5).
Netrang
નેત્રંગ
6).
Ankleshwar
અંકલેશ્વર
7).
Hansot
હાંસોટ
8).
Vagra
વાગરા
9).
Valia
વાલિયા
Taluka in Amreli District(અમરેલીના તાલુકા)
1).
Amreli
અમરેલી
2).
Dhari
ધારી
3).
Jafarabad
જાફરાબાદ
4)
Lilia
લીલીયા
5).
Khanbha
ખાંભા
6).
Vadia
વડિયા
7).
Babra
બાબરા
8).
Bagasara
બગસરા
9).
Lathi
લાઠી
10).
Rajula
રાજુલા
11).
Savarkundala
સાવરકુંડલા
Taluka in Bhavnagar District(ભાવનગર ના તાલુકા)
1).
Bhavnagar
ભાવનગર
2).
Gariyadhar
ગરીયાધાર
3).
Ghogha
ઘોઘા
4).
Mahuva
મહુવા
5).
Sihor
સિહોર
6).
Jesar
જેસર
7).
Palitana
પાલિતાણા
8).
Vallabhipur
વલ્લભીપુર
9).
Talaja
તળાજા
10).
Umrala
ઉમરાળા
Taluka in Botad District(બોટાદ ના તાલુકા)
1).
Botad
બોટાદ
2).
Gadhada
ગઢડા
3).
Barwala
બરવાળા
4).
Ranpur
રાણપુર
Taluka in Chhota Udaipur District(છોટા ઉદયપુર ના તાલુકા)
1).
Chhota Udaipur
છોટા ઉદેપુર
2).
Bodeli
બોડેલી
3).
Nasvadi
નસવાડી
4).
Sankheda
સંખેડા
5).
Jetpur pavi
જેતપુર-પાવી
6).
Kanvat
કંવાટ
Taluka in Dahod District(દાહોદ ના તાલુકા)
1).
Dahod
દાહોદ
2).
Devgadh Baria
દેવગઢ બારૈયા
3).
Dhanpur
ધાનપુર
4).
Garbada
ગરબાડા
5).
Fatepura
ફતેપુરા
6).
Sanjeli
સ્ંજેલિ
7).
Limkheda
લીમખેડા
8).
Singvad
સિંગવાડ
Taluka in Devbhoomi dwarika District(દેવભૂમિ દ્વારકા ના તાલુકા)
1).
Khambhalia
ખંભાળિયા
2).
Bhanvad
ભાણવડ
3).
Okhamandal
ઓખામંડળ
4).
Klyanpur
કલ્યાણપૂર
Taluka in Gir somnath District(ગીર સોમનાથ ના તાલુકા)
1).
Gir-gadhada
ગીર-ગઢડા
2).
Kodinar
કોડીનાર
3).
Talala
તાલાલા
4).
Una
ઉના
5).
Sutrapada
સુત્રાપાડા
6).
Patan-veraval
પાટણ-વેરાવળ
Taluka in Jamnagar District(જામનગર ના તાલુકા)
1).
Jamnagar
જામનગર
2).
Dhrol
ધ્રોલ
3).
Jodiya
જોડીયા
4).
Lalpur
લાલપુર
5).
Jamjodhpur
જામજોધપુર
6).
Kalavad
કાલાવડ
Taluka in Junagadh District(જુનાગઢ ના તાલુકા)
1).
Junagadh city
જુનાગઢ શહેર
2).
Junagadh rural
જુનાગઢ ગ્રામ્ય
3).
Bhesan
ભેંસાણ
4).
Keshod
કેશોદ
5).
Mangrol
માંગરોળ
6).
Malia
માળીયા
7).
Vanthali
વંથલી
8).
Mendarada
મેંદરડા
9).
Visavadar
વિસાવદર
Taluka in Kutch District(કચ્છ ના તાલુકા)
1).
Abdasa
અબડાસા
2).
Bhuj
ભુજ
3).
Anjar
અંજાર
4).
Bhachau
ભચાઉ
5).
Gandhidham
ગાંધીધામ
6).
Lakhpat
લખપત
7).
Bhuj
ભુજ
8).
Mandavi
માંડવી
9).
Mundra
મુંદ્રા
10).
Nakhatrana
નખત્રાણા
11).
Rapar
રાપર
Taluka in Kheda District(ખેડા ના તાલુકા)
1).
Galteshwar
ગળતેશ્વર
2).
Kapadvanj
કપડવંજ
3).
Kathlal
કઠલાલ
4).
Mehmedabad
મહેમદાબાદ
5).
Nadiad
નડિયાદ
6).
Mahudha
મહુધા
7).
Matar
માતર
8).
Thasra
ઠાસરા
9).
Vaso
વસો
Taluka in Mahisagar District(મહીસાગર ના તાલુકા)
1).
Lunawada
લુણાવાડા
2).
Balasinor
બાલાસિનોર
3).
Kadana
કડાણા
4).
Khanpur
ખાનપુર
5).
Virpur
વિરપુર
6).
Santrampur
સંતરામપુર
Taluka in Mahesana District
1).
Mahesana
મહેસાણા
2).
Jotana
જોટાણા
3).
Unjha
ઊંજા
4).
Bahucharaji
બહુચરાજી
5).
Kadi
કડી
6).
Satlasana
સતલાસણા
7).
Visnagar
વિસનનગર
8).
Vadnagar
વડનગર
9).
Kheralu
ખેરાલુ
10).
Vijapur
વિજાપુર
Taluka in Morabi District(મોરબી ના તાલુકા)
1).
Morbi
મોરબી
2).
Maliya
માળીયા
3).
Halvad
હળવદ
4).
Tankara
ટંકારા
5).
Wankaner
વાંકાનેર
Taluka in Narmada District(નર્મદા ના તાલુકા)
1).
Dediapada
ડેડીયાપાડા
2).
Sagbara
સાગબારા
3).
Tilakwada
તિલકવાડા
4).
Garudeshwar
ગરુડેશ્વર
5).
Nandod
નાંદોદ
Taluka in Patan District(પાટણ ના તાલુકા)
1).
Patan
પાટણ
2).
Chanasma
ચાણસ્મા
3).
Sidhpur
સિદ્ધપૂર
4).
Sankheswar
સંખેશ્વર
5).
Radhanpur
રાધનપુર
6).
Sami
સમી
7).
Santalpur
સાંતલપુર
8).
Sarasvati
સરસ્વતી
9).
Harij
હારીજ
Taluka in Porbandar District(પોરબંદર ના તાલુકા)
1).
Porbandar
પોરબંદર
2).
Kutiyana
કુતિયાણા
3).
Ranavav
રાણાવાવ
Taluka in Rajkot District(રાજકોટ ના તાલુકા)
1).
Rajkot
રાજકોટ
2).
Jasadan
જસદણ
3).
Paddhari
પડધરી
4).
Upleta
ઉપલેટા
5).
Vinchchiya
વીંછિયા
6).
Gondal
ગોંડલ
7).
Jamkandorna
જામકંડોરણા
8).
Jetpur
જેતપુર
9).
Kotada
કોટડા
10).
Sangani
સાંગાણી
11).
Dhoraji
ધોરાજી
12).
Lodhika
લોધિકા
Taluka in surendranagar District(સુરેન્દ્રનગર ના તાલુકા)
1).
Dasada
દસાડા
2).
Dhangadhra
ધાંગધ્રા
3).
Chotila
ચોટીલા
4).
Chuda
ચુડા
5).
Muli
મુળી
6).
Sayla
સાયલા
7).
Thangadh
થાનગઢ
8).
Lakhtar
લખતર
9).
Limbdi
લીંબડી
10).
Wadhwan
વઢવાણ
Taluka in Sabarkantha District(સાબરકાંઠા ના તાલુકા)
1).
Himmatnagar
હિંમતનગર
2).
Idar
ઇડર
3).
Talod
તાલોદ
4).
Vadali
વડાલી
5).
Prantij
પ્રાંતિજ
6).
Khedbrahma
ખેડબ્રહ્મા
7).
Poshina
પોષીના
8).
Vijaynagar
વિજયનગર
Taluka in Banaskantha District(બનાસકાંઠા ના તાલુકા)